Íme egy egyszerű és ízletes vizes zsemle recept

Íme egy egyszerű és ízletes vizes zsemle recept

A vizes zsemle a kelt tészták egyik legnépszerűbb változata. A zsemle eredete a középkorra nyúlik vissza, amikor a zsemle készítése fontos része volt a kenyérsütéseknek. Azóta a zsemle világszerte elterjedt és különböző változatai vannak számos országban, így például Németországban, Ausztriában, Magyarországon, Romániában és más közép-európai országokban is nagyon népszerűek. A vizes zsemle könnyű és puha állaga miatt nagyon sokoldalúan felhasználható, és tökéletes kísérője lehet reggeliknek, ebédeknek vagy vacsoráknak is.

Így készítsd el otthon a vizes zsemlét

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 10 g só
  • 25 g élesztő
  • 300 ml langyos víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban.
  2. Egy másik tálban keverjük össze az élesztőt a cukorral és a langyos vízzel, majd hagyjuk állni kb. 5 percig, amíg az élesztő felfut.
  3. Öntsük az élesztős keveréket a liszthez, majd gyúrjuk össze az egészet egy sima tésztává.
  4. Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával, majd hagyjuk állni kb. 1 órát, hogy a tészta mérete kb megkétszereződjön.
  5. Ezt követően formázzunk kis gombócokat a tésztából, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Kenjük meg a zsemléket felvert tojással, majd hagyjuk állni kb. 15 percig.
  7. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd süssük a zsemléket kb. 20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Zöldséges quinoa saláta recept (4 adag)

Zöldséges quinoa saláta recept (4 adag)

Parasztkenyér recept

Készíts otthon parasztkenyeret egyszerűen

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon