Magyaros sztrapacska recept (4 adag)

Magyaros sztrapacska recept (4 adag)

A burgonya nagyon tápláló és egészséges, gazdag rostban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A sztrapacska egy nagyon egyszerű és gazdag, laktató étel, amelynek hozzávalói könnyen elérhetőek. A szalonna íze különlegesen füstös és ízletes, míg a tejföl lágyítja az egész ételt.

Hozzávalók:

  • 500 g burgonya, hámozva és felszeletelve
  • 1 csésze liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csésze tejföl
  • 1/2 csésze füstölt szalonna kockára vágva
  • 1 nagy vöröshagyma, felkarikázva

Elkészítés:

  1. Főzd meg a burgonyát enyhén sós vízben, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
  2. Keverd össze a lisztet, a tojást és a sót egy tálban.
  3. Add hozzá a kihűlt burgonyát, majd gyúrd össze.
  4. Forralj fel bő vízet egy nagy lábasban.
  5. Vágd leveskockával a tésztát, majd add a forrásban lévő vízhez.
  6. Főzd körülbelül 5 percig, amíg a tészta feljön a víz tetejére.
  7. Keverd össze a tejfölt a füstölt szalonna és a hagyma szeletekkel, majd szolgáld fel a sztrapacskával.
Chia puding recept

Chia pudig: egyszerűen elkészítheted ezt a receptet

Zöldséges quinoa saláta recept (4 adag)

Zöldséges quinoa saláta recept (4 adag)

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon